Acupunctuur en de zorgverzekering voor 2021

Steeds meer mensen beginnen met een acupunctuur behandeling. Ook vragen steeds meer mensen zich af of dit gedekt kan worden in de zorgverzekering 2021 en zo ja, of dit voordeliger is dan wanneer ze zelf de behandelingen moeten betalen. In dit artikel lees je meer over accupunctuur en of het voordeliger is om een aanvullende verzekering af te sluiten voor deze speciale behandeling.

Wat is acupunctuur?

Laten we bij het begin beginnen. Wat is acupunctuur precies? Acupunctuur wordt gezien als een alternatieve geneeswijze. Het doel van deze alternatieve geneeswijze is het herstellen van de balans in het lichaam en de gezondheid. Om dit te bewerkstelligen gebruikt de acupuncturist (degene die de behandeling uitvoert) dunne naalden. Deze naalden worden ingebracht op bepaalde acupunctuurpunten op het lichaam. Echter is acupunctuur meer dan alleen pijnverlichting doormiddel van het inbrengen van dunne naalden. Acupunctuur is een erg ingewikkelde geneeswijze welke ingezet kan worden om verschillende klachten, ziekten en stoornissen te bestrijden. Denk hierbij aan bloeddruk problemen of maagaandoeningen. Steeds meer mensen komen erachter dat acupunctuur voor hen werkt en dus neemt de populariteit van acupunctuur toe.

Aanvullende zorgverzekering

Acupunctuur kan worden gedekt doormiddel van een aanvullende verzekering. Echter kunnen deze pakketten tussen verschillende zorgverzekeraars erg verschillen. Het is daarom belangrijk om goed te weten hoeveel je gebruik wilt maken van de behandeling en goed te letten op wat er precies gedekt wordt als je gebruik maakt van een aanvullende verzekering voor acupunctuur.

Voorwaarden voor acupunctuur

Als je acupunctuurbehandelingen wilt toevoegen aan je verzekering gelden er bepaalde voorwaarden. Zo moet de acupuncturist waar je de behandeling volgt voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Deze eisen worden opgelegd door beroepsverenigingen. Let echter goed op. Sommige van deze beroepsverenigingen worden niet erkend door zorgverzekeraars. Zorg er dus voor dat je je goed verdiept in deze voorwaarden, voordat je aan een acupunctuurbehandeling begint.

Is het voordeliger om acupunctuur te verzekeren?

Of het voordeliger is om acupunctuur als aanvullende verzekering toe te voegen aan je basisverzekering is voor iedereen verschillend. Gelukkig kun je het uitrekenen doormiddel van een eenvoudige rekensom. Allereerst reken je uit hoeveel behandelingen vergoedt worden en wat het bedrag is van deze vergoedingen bij elkaar. Daarnaast reken je uit wat je kwijt bent aan extra premie met de aanvullende verzekering voor acupunctuur. Als je het bedrag van de extra premie aftrekt van het bedrag wat wordt vergoed weet je of het voor jou voordeliger is om een aanvullende verzekering voor acupunctuur af te sluiten.